Douanehuisje Maassluis
Een uniek gebouwtje op een bijzondere plaats: A house with a view.

Eens werden er schepen ‘in- en uitgeklaard’ en werd de Nieuwe Waterweg in de gaten gehouden vanuit een zeer gunstige positie op het havenhoofd. Schepen die groente uit het Westland vervoerden naar Engeland werden er gecontroleerd. De douane had er een goede uitkijkpost.

Het gaat hier over het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade in Maassluis.
Lees het hele verhaal over het douanehuisje op:
http://www.crmmaassluis.nl/doc.php?docid=36


Expositie Douanehuisje Maassluis
Cecile Bank, Joke Keulemans (etsen) en Willy Keuvelaar (sieraden van etsen) van 28 februari tot en met 29 maart.

Het is open elk weekend van 14.00 tot 17.00 uur. Er zijn altijd enkele kunstenaars aanwezig en ook vaak aan het werk op de etspers die er tijdelijk geplaatst is. Je bent welkom!


Persbericht:

CULTURELE RAAD MAASSLUIS

Douanehuisje: Etsen, gemengde techniek en sieraden

Van 28 februari t/m 29 maart a.s. exposeren en werken Cecile Bank (etsen en gemengde techniek), Joke Keulemans (etsen) en Willy Keuvelaar (sieraden) in het Douanehuisje.

Cecile Bank maakt ruimtelijke sfeerbeelden op doek en papier.
Haar werk in gemengde techniek wordt opgebouwd door een combinatie van grafiek en teken - en schildertechnieken. Fragmenten van stad en landschap, maar ook vogels komen steeds terug in haar werk.
Daarnaast heeft zij zich de afgelopen jaren verder verdiept in de grafiek, met name etsen. Haar grafiek wordt als unieke werken gedrukt of in kleine oplage.
In het Douanehuisje zal met name landschappelijk werk op papier te zien zijn.

Joke Keulemans beoefent de kunstvormen schilderen, fotografie en grafiek.
Haar werk is redelijk abstract, maar je ziet toch iets herkenbaars in haar werk. Meestal zijn dat menselijke en dierlijke vormen.
De laatste zes jaar heeft zij cursussen grafiek gevolgd aan de vrije academie (SKVR) in Rotterdam.
Nog steeds werkt ze daar samen met Cecile Bank en Willy Keuvelaar aan etsen.
In het Douanehuisje laat ze vooral haar nieuwste heel kleurrijke etsen zien. Zij maakt etsen in zeer kleine oplagen.
Ze geeft regelmatig workshops etsen, waarin men kan kennismaken met de beginselen van het etsen. Informatie en inschrijven tijdens de expositie of via e-mail: joke.keulemans@upcmail.nl.
Zie www.keulemans.com.

Willy Keuvelaar maakt sieraden van papier met als toplaag een grafische techniek (etsen, litho, zeefdruk). Het idee ontstond toen tijdens het afdrukken van een ets een hinderlijke vlek op het papier kwam, waardoor inlijsten geen optie meer was. Jammer van de afbeelding en ook jammer van het prachtige etspapier.
Door een speciale verlijming wordt het object zo hard als hout en een coating maakt het waterbestendig.  Al werkend werden de etsen als wandversiering steeds minder belangrijk en wordt meer en meer toegewerkt naar een mooi printje om sieraden van te maken.

De expositie loopt van 28 februari t/m 29 maart 2015, op alle zaterdagen en zondagen van 14.00 tot 17.00 uur.
Tijdens de openingstijden zijn enkele kunstenaars aanwezig. Er zal een drukpers staan waarop de kunstenaars regelmatig aan het werk zijn.

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, douanehuisje@crmmaassluis.nl.