Recent werk

Recent werk

(2023 - 2024)

Recent werk

2020
Grafiek en tekeningen met de boom als inspiratiebron. Bomen, takken; Ik speel met de vormen. Wat vertellen ze mij? Vormen vloeien in elkaar over. Dunne fragiele takken worden uitvergroot weer stevige stammen. Uit vorm en restvorm ontstaan nieuwe groeivormen. Het groeit, het stroomt, het leeft.
Stevig in de aarde, opgaand naar de lucht.
Kracht, kwetsbaarheid en vergankelijkheid.

Technieken: Monoprint, ets, tekening of gemengd. Unieke werken of beperkte oplage (ets)

Nature's flow

(2020 - 2022)

2020 Grafiek en tekeningen met de boom als inspiratiebron. Bomen, takken; Ik speel met de vormen. Wat vertellen ze mij? Vormen vloeien in elkaar over. Dunne fragiele takken worden uitvergroot weer stevige stammen. Uit vorm en restvorm ontstaan nieuwe groeivormen. Het groeit, het stroomt, het leeft. Stevig in de aarde, opgaand naar de lucht. Kracht, kwetsbaarheid en vergankelijkheid. Technieken: Monoprint, ets, tekening of gemengd. Unieke werken of beperkte oplage (ets)

2017
Etsen geinspireerd op muziek (Jazz).
Ik ben hiermee begonnen met de thema-expositie Imprints of sound in het ACEC in Apeldoorn (2017). Het heeft mij geinspireerd om (nog) meer het directe, vrije tekenen te gebruiken in mijn werk.

Wandering lines

(2017 - 2018)

2017 Etsen geinspireerd op muziek (Jazz). Ik ben hiermee begonnen met de thema-expositie Imprints of sound in het ACEC in Apeldoorn (2017). Het heeft mij geinspireerd om (nog) meer het directe, vrije tekenen te gebruiken in mijn werk.

2016
Verkenningstocht in lijn en vlak. Zoekende tekeningen met pen en inkt waarin ik mijn omgeving aftast en in structuur probeer te brengen. De natuur als uitgangspunt.

Verkenning

(2016)

2016 Verkenningstocht in lijn en vlak. Zoekende tekeningen met pen en inkt waarin ik mijn omgeving aftast en in structuur probeer te brengen. De natuur als uitgangspunt.

Tekeningen in inkt, pastel en potlood

Tekeningen

(2020 - 2023)

Tekeningen in inkt, pastel en potlood

Verschillende vlakdruktechnieken. Zoals aluminium litho en papierlitho.

Litho/Vlakdruk

(2020 - 2021)

Verschillende vlakdruktechnieken. Zoals aluminium litho en papierlitho.

Etsen

Ets

(2010 - 2024)

Etsen

2017-2020
Op papier of glas breng ik druk-inkt aan met allerlei gereedschappen. Vervolgens leg ik er een vel papier op en druk handmatig af. Soms gecombineerd met dun japans papier (Chine colle).

Monoprint

(2017 - 2020)

2017-2020 Op papier of glas breng ik druk-inkt aan met allerlei gereedschappen. Vervolgens leg ik er een vel papier op en druk handmatig af. Soms gecombineerd met dun japans papier (Chine colle).

2012
Serie houtdrukken van met name de roodborst. Vanuit een enkele plaat heb ik gevarieerd in kleuren en meerdere drukgangen en/of het verschuiven van de plaat. Elk werk is uniek.

Houtdruk

(2011 - 2012)

2012 Serie houtdrukken van met name de roodborst. Vanuit een enkele plaat heb ik gevarieerd in kleuren en meerdere drukgangen en/of het verschuiven van de plaat. Elk werk is uniek.

Gemengde techniek op papier of doek.
(acrylverf, papier/grafiek, inkt, houtskool, pastel, potlood).

Schilderijen

(2005 - 2022)

Gemengde techniek op papier of doek. (acrylverf, papier/grafiek, inkt, houtskool, pastel, potlood).

Serie kleine vierkante schilderijen (20x20 cm 3D doek) . Gemengde techniek. 
Vogels en geabstraheerde landschappen.

Vogels maken vrij gebruik van de ruimte, ze zoeken hun eigen ruimte: Stad, land, lucht, aarde of water. Ik speel met de vorm, de beweging, het opgaan in de ruimte. Het worden uiteindelijk mijn eigen vogels, een verbeelding van een gemoedstoestand.

20 x 20

(2013 - 2022)

Serie kleine vierkante schilderijen (20x20 cm 3D doek) . Gemengde techniek. Vogels en geabstraheerde landschappen. Vogels maken vrij gebruik van de ruimte, ze zoeken hun eigen ruimte: Stad, land, lucht, aarde of water. Ik speel met de vorm, de beweging, het opgaan in de ruimte. Het worden uiteindelijk mijn eigen vogels, een verbeelding van een gemoedstoestand.

Gemengde techniek op papier

Vroeg werk

(1988 - 2011)

Gemengde techniek op papier