Het werk van Cecile Bank bestaat uit grafiek, tekeningen en schilderijen in gemengde technieken op doek en papier.

Cecile Bank kijkt naar de wereld als een organisch geheel. De ruimte die hemel en aarde omsluit boeit haar eindeloos in al zijn verschijningen. Land, water, lucht, bomen en vogels zijn gestalten die haar bijzonder aanspreken, evenals stedelijke vormen en structuren. Haar verwondering vergt een omzichtige aanpak, omdat alles constant in beweging is, kan niets beschreven worden op expliciete wijze.

Met fragmenten van foto, ets of tekening begint haar verkenning van de mogelijkheden die zich al onder het oppervlak bevinden. Door middel van acrylverf, krijt, inkt en grafiet suggereert ze een ruimtelijke compositie. Haar grafische blik bewaakt het picturale proces. Vanuit losse lijnen en schilderachtige gebaren ontstaan vibrerende vlakken van een lyrisch karakter. Zoals in poëzie, benut zij esthetische en ritmische details om betekenissen toe te voegen aan haar onderwerp.

Haar grafiek omvat etsen en houtsnede, veelal als monoprint of in kleine oplage.

Van welke techniek ze zich ook bedient, zij kneed kundig in de materie tot de afgebeelde objecten versmelten met hun omgeving. In subtiele blauwen en grijzen, soms aangevuld met aardkleuren en weinig rood, openbaart zij een intieme orde. In meerdere lagen en tinten draagt de gevoelige huid van het werk het mysterie over.

Door vrij te associëren met gedachten en materialen tijdens het hele avontuur dat elke kunstwerk is, ontplooit Cecile Bank een beeldtaal die grenst aan abstractie. Daarmee toont ze de vluchtigheid van de natuur en tegelijk zijn kracht en kwetsbaarheid. Met ieder kunstwerk brengt ze de wereld tot "een zwevende stilstand in de voortvloeiende stroom van gebeurtenissen" (Simon Vestdijk).

Lucie Robidoux (Galerie Inkt Delft)

 


In de webshop staat een deel van mijn werk te koop. Neem gerust contact op bij interesse in mijn werk of atelierbezoek.
Met mijn nieuwsbrief blijf je op de hoogte van mijn exposities.KUNSTKAART

Mijn kunst is te versturen als kunstkaart vanaf de website als enkele of dubbele kaart.